Știți că e tare la modă apa de cocos și mai ales vara când e vremea smoothie-urilor din fructe și/sau legume, la care se folosește apa de cocos pentru prepararea lor.
Ei bine, în vară era o nebunie cu apa de cocos. O nebunie care m-a prins și pe mine și am căutat cam peste tot apa de cocos. Nu-mi aduc aminte dacă am căutat și în DM, dar știu că am căutat în toate magazinele naturiste sau cu produse organice, exotice sau altele de genu.
În cele din urmă, apa de cocos a apărut online pe site-ul Republica (link), unde se găsește și acum la cel mai bun preț, iar magazinul este unul cu produse garantate bio și o diversitate mare de produse. Un magazin online frumos cu o mare diversitate de produse.
Între timp, am încetat să mai caut apă de cocos și am folosit laptele de cocos, laptele de orez sau chiar laptele de vacă din supermarket.
Zilele trecute, plimbându-mă prin magazinul din DM, am dat peste cele două ape de cocos și pentru că erau așezate pe același raft dar la o distanță considerabilă și cu prețuri total diferite, am hotărât să le încerc pe amândouă și vreau să vă spun și vouă părerea mea.
În primul rând, prima din imagine, Coco Drink cu stema dm are sigla de produs bio, iar pe etichetă are notat și certificatele de control bio. Apoi are mențiunea că este un produs vegan. Are menționate toate datele nutriționale, conține grăsimi, carbohidrați, fibre, albumină și sare, dar în cantități foarte mici. Este un produs fabricat de DM în Germania și importat în România, tot de DM. Conține 330 ml și a costat în jur de 6,80 lei.
Cea de-a doua variantă este Apa de cocos UFC, care este una răspândită în lume pentru că apare și în baza de date a celor mai multe aplicații pentru monitorizarea greutății. Este apă de cocos 100% naturală, produs în Thailanda. Nu conține adaos de calorii sau arome și nu este obținut din suc concentrat. Nu conține grăsimi, gluten sau colesterol, dar conține zahăr și sare în cantități mici. Produsul este importat de o firmă din Bihor (dar în magazinele naturiste din Oradea nu am găsit-o). Conține 500 ml și costă în jur de 12 lei.
Acum vedeți nedumerirea care m-a făcut să le cumpăr pe ambele? Prețul este aproximativ la fel, una este bio dar are grăsimi, chiar dacă în cantități mici, cealaltă nu este bio ci numai naturală, este puțin mai scumpă, adusă di Thailanda unde este un mediu mai propice pentru creșterea cocotierilor, iar cealaltă crescută într-o cultură bio în Germania, dar are toate certificatele bio menționate pe etichetă.
Legat de gust și aromă, Coco Drink-ul bio are un gust mult mai plăcut și reduce senzația de sete, în timp ce varianta UFC are un gust cam ciudățel, cumva mai fără gust, și nu reduce senzația de sete.
După părerea mea, varianta bio Coco Drink, produsă de DM în Germania cred că are o calitate superioară față de cea din Thailanda. După părerea mea, cocosul are în compoziție o cantitate semnificativă de grăsimi care, ar trebui să se transfere puțin și în apa de cocos, iar cantitatea precizată de produsul DM mi se pare mai credibilă decât cea de la UFC care spune că are 0% grăsimi.
Ca și concluzie, apa de cocos (marca proprie DM) este o apă naturală pe care îmi place să o beau și o voi recumpăra. Are un gust foarte subtil de cocos, dar stăpânește bine senzația de sete, iar în combinație de alte fructe pentru crearea sucurilor de fructe este una potrivită pentru că nu schimbă gustul fructelor.
Dacă le-ați încercat, m-aș bucura să știu care este părerea voastră și pe unde ați mai găsit ape de cocos.
Ați folosit ape de cocos? Ce marcă ați folosit și unde ați găsit-o?
Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici: