Am curățat dovleacul de sâmburi. Mi-e îmi place să-l curăț doar tăiat pe jumătate că e mai ușor de manevrat, dar fiecare face cum îi cade mai ușor.
L-am curățat și de dinafară.
Pont: dacă îl cureți ca pe măr, parcă merge mai ușor pentru că are coaja aceea lemnoasă.
L-am feliat.
L-am tăiat cubulețe.
Am pus puțină apă în vas, cât am crezut eu că va acoperii cantitatea de dovleac, iar când apa a dat să fiarbă, am adaugat dovleacul cubulețe.
Așa arată cantitatea de apă și dovleac.
Nu lasați nici mai multă apă, pentru că va devenii supă lichidă, dar nici prea puțină apă pentru că nu va mai fi supă-cremă, ci va fi doar cremă, mult prea consistență
și riscați să se prindă de fundul vasului.
Am adăugat puțină sare, eu folosesc sare de mare. Vom verifica gustul mai spre final când mai putem adăuga dacă va mai fi nevoie.
Până se fierbe dovleacul, am curățat și spălat bucățica de ghimbir. Eu am ales această cantitate doar pentru a da supei o aromă de ghimbir, fără a fi iute.
Dacă vă place gustul mai iute/piperat al ghimbir-ului, se poate adăuga mai mult.
Eu l-am tăiat cubulețe foarte-foarte mici.
La fel, dacă doriți să simțiti ghimbir-ul printre dinți, îl putețitaia cuburi mai mari.
Am prăjit ușor, pe foc mic, semințele de dovleac.
Când majoritatea semințelor sunt crăpate/ desfăcute se pot lua de pe foc.
Nu uitați să le agitați destul de des.
Dovleacul a fiert,apa a scăzut.
Am tras vasul de pe foc, am lăsat câteva minute bune să se liniștească (între timp am spălat vasele, am dus gunoiul…) și apoi am format crema cu ajutorul blenderului.
Am pus supa-cremă înapoi pe foc
Până când a început să dea în clocot, dar am amestecat continuu iar supa-cremă s-a îngroșat.
Am adăugat jumătate de flacon de smântână
Și am lăsat să mai dea un clocot. Am mai gustat și amestecat între timp, ca să nu se prindă.
Acum e momentul să mai adăugați sare sau alte condimente.
Eu am avut suficientă sare adăgată la început și n-am vrut să mai adaug alte condimente pentru că mi-a plăcut gustul așa cum era.
Normal, am gustat și atuncio porție mică, dar e mult mai bună după ce stă câteva ore sau a doua zi.
Se face mult mai cremoasă, plus, ai uitat de mirosul de fiertură din bucătărie.
La servit, se ornează cu semințe de dovleac prăjite sau/și cu ulei de dovleac.
Așa a arătat farfuria mea.
Poftă bună!
Pentru a fi la curent cu noutăţile, urmăriţi-mă pe:
♥ Bloglovin ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Twitter ♥