De mic copil am iubit tot ce miroase sau conține cocos și m-am inscris cu bucurie la concursul lansat de echipa Vegis prin care suntem provocați să creăm o rețetă culinară sau cosmetică cu ulei de cocos.
Despre utilizările uleiul de cocos în cosmetică v-am spus mai multe într-un articol anterior aici, așa că azi vreau să împărtășesc cu voi două rețete în care folosesc uleiul de cocos ecologic extravirgin obținut prin presare la rece, de la Niavis.
Sincer vă spun, pentru crearea omletei am folosit de foarte multe ori ulei de cocos și îl folosesc în mod normal, regulat și nici nu am realizat că aș putea participa cu acest truc la concursul Vegis decât acum, aproape în ultimul moment. Trebuie să recunosc că iese cea mai gustoasă omletă cu ciuperci.
Omletă cu ciuperci
Ingrediente:
– ouă după dorință
– ciuperci Champignon după plăcere, tăiate feliuțe
– ulei de cocos Niavis
– sare și piper după dorință
(opțional ceapă verde)
Mod de preparare:
1. Se curăța și se spală ciupercile, se taie feliuțe;
2. Oul/ouăle se bat bine și se adaugă sare și piper. Eu folosesc piper alb de obicei ca să fie mai estetic;
3. Se încălzește tigaia și se adaugă 3-5 lingurițe de ulei de cocos, in funcție de cantitatea de ciuperi și numărul de ouă folosite;
4. Dacă alegeți să folosiți ceapă verde, se adaugă acum și se lasă să se călească;
5. Se adaugă ciupercile și se lasă la călit. Se poate adăuga puțină sare.
6. Când s-au călit ciupercile, se adaugă ouăle bătute bine.
Dacă doriți amestecați incontinuu, cum îmi place mie, sau lasați focul pe mic ca să se coacă frumos omleta. De data aceasta am folosit o tigaie din inox ca să dea bine în poze, dar vă recomand să folosiți o tigaie din teflon.
Iese o omletă super gustoasă, ușor și plăcut aromată și astfel folosim cea mai sănătoasă variantă de ulei pentru călit, uleiul de cocos.
Smoothie cu afine și ulei de cocos
Ingrediente necesare:
– o banană
– o mână de afine
– 100 ml lapte
– 2 lingurițe ulei de cocos topit
Mod de preparare:
Se adauga toate în vasul pentru blender în următoarea ordine: banana tăiată felii, afinele, laptele și uleiul de cocos.
Rezultatul este un smoothie cremos și superb aromat. Eu nu adaug nici zahăr și nici îndulcitor pentru că mi se pare că uleiul de cocos suplinează această necesitate. În plus, sunt la dietă și această masă formată din omletăcu ciuperci împreună cu acest smoothie îmi ține de foame pentru o zi întreagă.
Recomand cu mare drag aceste două retețe și pentru persoanele care sunt la dietă, ca și mine pentru că sunt alternative sănătoase și gustoase, dar le recomand pentru oricare dintre voi și vă garantez că nu veți regreta dacă veți încerca aceste variante cu ulei de cocos.
Ca și desert cu ulei de cocos am creat o rețetă deosebită de baton de casă pentru care găsiți rețeta și imaginile aici.
Cum vi se par rețetele mele cu ulei de cocos?
Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici: