Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
The Inkey List PHA toner 100ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml

Infecții urinare – primele simptome și tratamentul de urgență

Infecția urinară este un episod tot mai des întâlnit, atât în rândul femeilor cât și a bărbaților. Chiar dacă la bărbați este întâlnită mai rar, în ultima perioadă am avut tot mai mulți pacieți cu infecții urinare severe cu complicații. Complicații întâlnim adesea și la femei, dar se pare că femeile apelează mai repede la medic sau farmacist și sunt mai puține cazuri de infecții urinare complicate.

Astăzi vreau să-ți spun care sunt primele simptome înainte de a ajunge la infecția urinară forma urâtă. Îți spun cum poți scăpa de simptomele urâte folosind doar produse care se pot elibera fără rețetă. Ține minte că este bine să întrebi farmacistul dacă produsele de mai jos se potrivesc cu simptomele tale. Se poate să fie nevoie de analize de urină și chiar o vizită la medic.

 

Primele simptome spre infecția urinară

Orice disconfort în zona intimă cum sunt scurgeri ușoare, dureri peste zi sau la urinat, necesitatea de a urina mai des și o cantitate mică sau usturimi la urinare. Acestea sunt principalele și primele simptome. De menționat este faptul că pot fi prezente combinații de simptome. Trebuie ținut cont că în perioada ovulației este normal la unele femei să aibă scurgeri vaginale ușoare, fără miros și fără culoare.

Majoritatea femeilor vin la farmacie de la primele simptome ciudate în zona intimă, ceea ce e foarte bine. Dacă sunt și dureri prezente în zona abdominală, trebuie să spui farmacistului ca să-ți poată recomanda combinația potrivită. Nu-ți fie jenă să mergi la farmacie sau la medic de la primele simptome.

Disconfortul apare, ca regulă generală dar nu se rezumă doar la atât, prin dereglarea florei microbiologice normale. Această dereglarea se întâmplă datorită contactarea unui bacterii (de la o baie comună, spre exemplu). Alteori datorită unei ”răceli” care este de fapt o inflamație de cele mai multe ori asociată cu durere. Se mai poate deregla flora microbiologică a tractului urinar atunci când consumăm antibiotice sau când eliminăm calculi renali (nisip de la rinichi).

infectia urinara simptome si tratament, infectii urinare, pareri, medicamente infectie urinara, uro care, uractiv, urinal, tratament, debora tentis

Tratamente pentru infecțiile urinare și pentru prevenirea infecțiilor urinare

Trebuie să menționez de la început că infecția urinară se tratează cu antibiotice după o analiză de urină. Se face o analiză complectă și o antibiogramă interpretată de un medic sau farmacist. Antibioticele nu se iau după recomandarea prietenilor sau vecinilor, pentru că pot face mai mult rău decât bine, dacă nu folosești cel adecvat infecției tale.

Dacă esti atentă la primele simptome, poți evita infecția urinară și alte complicații folosind câteva produse cu rol dezinfectant. Aceste produse cu extracte naturale și/sau substanțe chimice vor ajuta la eliminarea bacteriilor rele iar flora microbiană îți va reveni la normal.

Astfel extractul de merișor, D-manoza și albastrul de metil vor avea acel efect de a dezinfecta. Prin a dezinfecta, mă refer la capacitatea lor de a distruge și elimina bacteriile rele din tractul urinar. În farmacii există mai multe produse care conțin aceste subtanțe. Acasă am câteva produsele, unele le-am folosit chiar eu, altele le-am primit (testele de infecție urinară) iar acum vreau să-mi iau câteva să duc cu mine în Anglia.

Combinația mea preferată este cea a extractului de merișor cu D-manoza pe care o găsim în Uro-Care de la Secom și în Urisan GR de la SunWave. Apoi, forme mai accesibile sunt produsele Uractiv, în special varianta de Urativ forte. Un produs bine cunoscut pe piață este Urinal cu variantele de Urinal capsule și Urinal Akut. Întreabă în farmacii dacă au teste pentru infecții urinare. Unele se eliberează gratuit, altele contra cost, dar este util așa informativ să știi unde te afli.

infectia urinara simptome si tratament, infectii urinare, pareri, medicamente infectie urinara, uro care, uractiv, urinal, tratament, debora tentis

Cere sfatul farmacistului sau întreabă medicul

Ce pastile se iau în infecție urinara? Pentru persoanele cu simptome ușoare, fără mâncărimi și usturimi, recomand Uractiv Forte 2x1tb/zi ca și cel mai accesibil produs. Produse mai noi, cu studii care demonstrează un rezultat mai bun în eliminarea bacteriilor și restabilirea echilibrului microflorei tractului urinal sunt produsele cu extract de merișor și D-manoză. Aici se încadrează Uro-Care despre care am scris și aici, și Urisan GR.

Uro-Care se folosește câte 2tb/zi care se pot lua deodată, iar Urisan GR se poate lua 1tb/zi. Iar în infecții repetate se pot lua 2x1tb/zi din Urinan GR și 3x1tb/zi din Uro-Care. Când sunt prezente și dureri abdominale, se pot asocia cu un antiinflamator de înghițit (Nurofen, Paduden, Aulin, Ketonal) sau supozitoare (Indometacin, Clafen). Mastrelle Flora Plus sunt ovule care ajută la restabilirea echilibrului florei vaginale, asociate diverselor afecțiuni. Produsele pot fi cumpărate online de pe Farmacia Silva AICI la prețuri foarte bune.

Acestea fiind spuse, te invit să iei în serios fiecare simptom ciudat pe care îl simți în zona genitală. Întreabă farmacistul sau medicul de familie dacă e normal să simți așa. Întreabă ce tratament este cel mai potrivit pentru tine. Nu amâna, pentru că în fiecare oră fără tratament, bacteriile rele se înmulțesc și pot înainta pe tractul urinar spre rinichi.

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?