După o vacanță în care am consumat o tonă de dulciuri și mi-am stricat bunurile obiceiuri în favoarea dulciurilor și a carbohidraților, este timpul să revin la dieta ketogenică. Dar încerc ca acest proces de trecere să fie mai lin decât data trecută.
Atunci când folosesc multe produse bogate în zaharuri și apoi vreau să renunț dintr-o dată la tot ce e dulce și conține carbohidrați, organismul meu reacționează foarte urât, pentru că îmi scade glicemia. Ca să ajung la faza în care organismul se ajustează să ardă din grăsimi ca să producă energie și nu din carbihidrații pe care mi cere să-i mânânc, încerc să reduc treptat cantățile de dulciuri, patiserie și pâine, urmând ca mai apoi să reduc la minim din fiecare.
Și cum sunt în faza în care organismul îmi cere multe dulciuri, ciocolată, budincă și tot felul de snacksuri, încerc să le înlocuiesc cu ceva mai sănătos puțin. Oricum pâinea cu unt și gem (cum îi spun eu) este preferata mea și mă bucur că pot testa această dulceață de afine fără zahăr de la Dacia Plant pe care o găsim pe vegis.ro
Deși mi-am propus să nu exagerez prea mult cu dulcele în concediu, tot am exagerat pentru că papanașii și gogoșii (gogoașele) au fost prea bune. Soțul meu mă încurajează întotdeauna să-mi iau ce-mi face plăcere.
Sunt în faza în care aș mânca dulce de cel puțin două ori pe zi. Așa că am revenit la o metodă pe care am mai încercat-o. Mă răsfăț folosind pâine cu unt și dulceață fără zahăr pe post de gustare dulce, împreună cu un pahar cu lapte.
În alte dăți am folosit dulceața fără zahăr făcută de mama mea, dar cum suntem deja în plină vară s-au cam terminat rezervele, așa că a venit la fix acest borcan de pe vegis.ro.
Detalii despre gust
Despre gust vă spun că este mi-nu-nat! Eu oricum iubesc afinele și sunt sigură că m-ați văzut pe instagram stories mâncând afine sau alte fructe din aceeași familie, aproape săptămânal. Afinele, zmeura, murele, coacăzele și caisele sunt preferatele mele.
Are un gust ușor acrișor, dar chiar ușor cum este și al fructelor. Nu are acea dulceață de te arde pe gât cum au produsele care conțin zahar. Are bucăți de fructe și are același gust și textură ca și cel făcut în casă, varianta fără gelatină.
Chiar îmi place foarte mult gustul acestei dulceți. Eu o mai folosesc pe biscuiți digestivi, dietetici dacă se poate și pe clătite făcute din banană. Zilele acestea chiar nu am apucat să fac acele clătite din banană cu ou pentru că abia am ajuns acasă din concediu, dar urmează zilele viitoare și am să vă arăt pe instastories.
Apropo, borcanul cu dulceață l-am dus cu mine în vacanță pentru că eram mult prea curioasă ca să-l las acasă și pachetul mi-a ajuns chiar înainte să plecăm de-acasă.
Detalii despre compoziție
Repet, ca și textură și gust este ca și cel făcut în casă, fără zahăr, fără gelatină. Mai jos găsiți lista exactă de ingrediente și veți vedea că pentru îndulcirea și conservarea acestui produs s-a folosit suc din struguri. Acesta suplimentează vitaminele din afine și substanțele cu rol antioxidant pentru organism. Ca și agent de îngroșare s-a folosit pectina extrasă din coji de citrice. Pectina are rol de a regla colesterolul, glicemia și ajută sistemul digestiv pentru că au efect de prebiotic, ajutând la dezvoltarea probioticelor.
Numărul de calorii și cantitatea de zaharuri care se găsesc în mod normal în fructele folosite sunt în cantități accetabile. Având în vedere că la o masă folosim maxim 40-50 grame de produs (3-4 linguri de dulceață), adică undeva la 50-70 kcal.
Dulceața de afine fără zahăr este produsă de Dacia Plant, este un produs românesc, borcanul este din sticlă închis etanș, conține 360g produs și costă 18,50lei 15,72lei pe vegis.ro – link aici.
Ce părere aveți despre obiceiul meu de a mânca pâine cu unt și dulceață
lângă o cană de lapte?