M-ați văzut pe InstaStories și într-o poză pe Instagram cum am folosit plasturele UV lansat de La Roche Posay și v-am promis că vă spun mai multe detalii într-un articol dedicat. Plasturele UV de la La Roche Posay a fost creat de specialiștii în îngrijirea pielii pentru a ne ajuta să ne protejăm așa cum trebuie de acțiune nocivă a razelor UV.
Este un plasture cu forma unei inimioare pe care îl lipim la algere pe mână, picior, umăr, braț, piept și cu ajutorul aplicației pe care o descărcăm pe telefonul mobil, putem verifica gradul de protecție solară pe care îl avem în funcție de produsul pe care îl folosim și radiațiile UV din ziua și la ora respectivă.
Cum se folosește plasturele UV
Este mai mult de explicat, știu, pentru că plasturele și aplicația sunt chiar istețe și le calculează foarte frumos. Ce trebuie tu să faci este doar să-ți lipești plasturele, îți aplici produsul cu protecție solară și scanezi inimioara în aplicația de pe telefon.
Aplicația îți va reaminti peste 30 de minute să măsori din nou gradul tău de protecțieși îți va spune dacă trebuie să reaplici crema cu SPF sau nu.
Aplicația în sine este tare utilă pentru că poți verifica gradul razelor UV în locul unde ești și la o anumită oră. Spre exemplu, eram la Eforie Sud, sufla un vând destul cât să ne răcoreacă sau sănu simțim căldura soarelui și unii chiar nu și-au mai aplicat produsele cu SPF. Când am verificat aplicația La Roche Posay am văzut că defapt gradul razelor UV era aproape la maximum, adică 11.
Plasturii se pot comanda gratuit direct de pe site-ul La Roche Posay și vin în cutia poștală prin Poșta Română. Trebuie doar să-i cereți și în 7-10 zile ajung într-un plic frumos unde găsiți toate intrucțiunile de folosire.
Tot pe site-ul lor găsiți și câteva sfaturi utile, plus un filmleț drăguț pentru copii. Iar dacă vreți să vedeți ce produse pentru protecție solară am folosit eu la mare și cum le-am folosit ca să nu mă ard, am scris un articol detaliat aici.
Dar dacă tot suntem aici vreau să vă reamintesc câteva reguli de care ar fi bine săținem cont pentru sănătatea pielii noastre. Apropo, știai că pielea este cel mai mare organ al nostru și că putem suferi urât dacă o neglijăm?
Cum ne protejăm de soare
Cred că toată lumea știe de șoferul care a lucrat nu știu câți ani pe un camion și pentru că nu și-a protejat fața împotriva razelor UV a ajuns ca jumătate din față să fie mult mai ridată și să arăte mult mai în vârstă și anume partea care era tot timpul expusă la soare, față de partea care era la umbră.
Și mai știți că persoanele care lucrează în încăperi închise, protejate de razele directe ale soarelui au un ten mai tânăr decât persoanele care lucrează în aer liber și nu folosesc protecție solară?
Iar dacă vă uitați mai sus în imaginea capturată de pe site-ul larocheposay.ro veți vedea că 5 arsuri solare înainte de vârsta de 20 ani, cresc riscul de malanom cu 80%.
Sper să conștientizeze fiecare persoană cât de imporant este să ne protejăm zilnic de efectele nocive ale razelor UV și obligatoriu în perioadele când ne expunem la soare, indiferent dacă ne plimbăm prin oraș sau pădure, dacă suntem la ștrand sau la mare.
Te bronzezi chiar frumos dacă folosești un produc cu SPF 30 pentru corpși SPF 50 pentru ten. Culoarea va fi una arămie frumoasă, bronzul rezistă mai mult și pielea este mai sănătoasă și mai tânără decât dacă nu ai folosi aceste produse.
Reguli de protecție solară
Câteva din regulile de bază când ne expunem la soare:
- Să folosim protecție solară minim SPF 30
- Să evităm expunerea la soare între orele 11-17
- Să reaplicăm protecția solară de fiecare dată când ieșim din apă
- Să reaplicăm protecția solară la fiecare 2-3 ore
- Să ne hidratăm suficient și regulat
- Să ne protejăm capul folosind folosind o pălărie/batic alb
- Să nu stăm mai mult de 4-5 ore la soare
- Să purtăm ochelari de soare
- Să nu mergem flămânzi la plajă
Tare aș vrea să știu câte dintre voi ați comandat și ați primit plasturele UV.
Cum vi se pare această idee?
Cumpără produsele mele preferate