Un pas greu înainte de a pleca din țară a fost „să împachetez toată viața în 2 valize”. După momentele de despărțire care sunt cele mai grele de pe pâmânt, împachetatul ocupă locul doi. Și când zic „să împachetez toată viața în 2 valize” mă refer la haine de iarnă, de vară, cosmetice, haine de pat, aparate de întreținere, veselă de bucătărie, prosoape și dacă se poate și câteva produse românești.
Trebuie să recunosc că a fost foarte greu, deși o săptămână m-am tot pregătit pentru asta, tot nu am reușit până în ultimul moment. Și atunci am ales cele mai importante lucruri și pe celelalte le-am lăsat acasă ca să le aduc cu altă ocazie. Și hai să-ți spun ce am adus și cum am reușit. Dacă îmi spunea cineva înainte, cu siguranță nu ajungeam să dorm câte 1 oră în ultimile 3 nopți petrecute acasă.
Pașii pentru a împacheta totul
1, Am ales strictul necesar din fiecare categorie de haine. La început am făcut grupuri de haine și apoi am ales din ele doar cele mai importante. Am ales 2 pijamale, 3-4 tinute casual pe care să le pot combina între ele și 4 rochițe mai elegante – trei de zi și una de seară. Evident am luat câteva maieuri, tricouri, ciorapi, lenjerie intimă, câte 3-4 din fiecare. Toate le-am calculat să-mi ajungă pentru 4-5 zile, în caz că nu pot spăla haine mai des și evident la sfarșit de săptămână voi spăla mai multe haine.
2, Am ales lucrurile stricte, ușoare și care ocupă spațiu puțin. Aici mă refer la prosoape mici și medii – ușor de împachetat și de spălat. Am ales să aduc doar un ondulator pentru păr pentru a crea cea mai simplă coafură. Am adus o pereche de pantofi eleganți care merg la oricare dintre rochițele aduse și o pereche de botine elegante (degeaba). Evident, o pereche de pantofi sport și am încălțat ghetele pentru că erau cele mai grele.
3, Am ales produse/lucruri cu mai multe întrebuințări. Am adus 2 căni și câteva caserole de plastic pe care le-am umplut cu produse cosmetice cu ambalaje din sticlă. O singură agendă și 3 cărți pe care vreau neapărat să le citesc. Pentru că trebuie să învăț engleza pentru examenul de limbă, am adus toată colecția de cărți+CD-uri cu acel curs. Nu am adus tacâmuri pentru că sunt grele și se pot cumpăra la bucată fiind chiar ieftine.
Planul și gândirea logică ajută foarte mult
Tot în această categorie, am venit îmbrăcată cu palton pentru că era frig și se potrivea cu hainele mele casual-elegant, dar am adus și două veste. Una sport pe care o folosesc peste toate hainele sport, lejere, și o vestă din blăniță care merge cu ținutele casual și elegante.
Am adus și un joc, un board game, Monopoly să avem ocupație împreună în caz că rămânem fără internet, iar televizorul este în living fiind camera comună a casei. Despre produsele cosmetice pe care le-am adus, am scris un alt articol aici.
Acum când scriu articolul, mi se pare foarte simplu, dar când aveam casa întoarsă pe dos și patul plin de stive de haine, nu a fost atât de ușor. Am încercat totuși să gândesc logic și nu am adus nici un produs doar de că-mi era drag dacă am știut că nu îl folosesc. Apoi am ales produse pe care le folosesc în primele 2-3 luni, nu mai mult. Urmând ca în acest timp să mă angajez și să-mi pot permite să-mi cumpăr cele necesare și să aduc alte lucruri prin curier, din România.
Cum am reușit?
Ca și concluzie, a fost foarte greu sufletește în primul rând, dar și fizic, dacă nu ai pe cineva drag efectiv lângă tine să te susțină. Pe de altă parte, dacă cineva drag este alături de tine și pleacă împreună cu tine, poate fi și mai greu pentru că trebuie să o ajuți și pe cealaltă persoană. Poate, pentru faptul că soțul meu era deja plecat și abia așteptam să ajung la el și în Anglia, a fost puțin mai ușor până în ultimele zi. Totuși, ultimele zile, au fost haotice, ciudate, obositoare și triste pentru mine, iar drumul dintre casa din Zalău spre casa părintească a fost cel mai aiurea, dar am avut momentul meu de a mă descărca și a fost cumva folositor. Pentru cine nu știe, am condus singură și am plâns 90% din drum.
Nu știu cum să închei acest articol. Este greu dar trebuie să gândești logic, adică și cu mintea, nu doar cu inima. Mi-ar plăcea să știu și părerea vostră fie că deja ați plecat din țară, fie că vă propuneți. Hai să împărtășim gânduri și stări sufletești!