Demachierea și curățarea tenului sunt pașii mei favoriți din toată rutina de îngrijire, așa cum am spus și în clipul în care răspund la 12 întrebări despre îngrijirea tenului meu AICI.
Din totdeauna am fost de părere că tenul trebuie curățat și cu produse exfoliante fizice sau mecanice și acest pas m-a ajutat să-mi păstrez tenul curat din tinerețe și până acum. Am explicat în clipul de mai jos cum se regenerează pielea și de ce sunt de părere că tenul trebuie curățat mecanic și regulat ca tenul să poată respira și să se poată regenera.
Nu voi repeta tot ce am spus în clipul de mai jos despre microdermabraziune, dar pentru cele care nu pot viziona clipul trebuie să vă spun că microdermabraziunea este un procedeu mecanic prin care exfoliez fizic tenul și astfel îndepărtăm celulele moarte de la nivelul pielii. Procedeul de poate realiza în cabinetele cosmetice când se foloseste un aparat cu particule de diamant sau acasă folosind produse sub formă de cremă cum este și cea de la Derma E.
Procedeul de microdermabraziune, prin oricare dintre metodele folosite are că beneficii îndepărtarea celulelor moarte, ajută la regenerarea pielii, ajută la diminuarea liniilor fine, curăță porii in profunzime și reduc mărimea lor și mai ajută la depigmentarea petelor.
Așa cum spuneam mai sus, de mică mi-am exfoliat tenul și așa l-am obișnuit să respire in voie și să se poată regenera mai repede și mai bine. Unii chiar îmi spun că nu-mi arăt vârsta și o bună parte din secret se ascunde în acest procedeu.
Am acceptat cu bucurie propunerea celor de la Derma E de a încerca scrub-ul cremă pentru microdermabraziune, dar părerea mea nu este influențată de faptul că am primit produsul, ci vreau să împărtășesc cu voi experiența mea cu acest produs.
Este o cremă cu particule foarte mici dar suficient de ‘ascuțite’ formate din mușchi irlandez, cenușă vulcanică și sare din Marea Moartă ca să poată curăța in profunzime tenul. Mai conține uleiuri esențiale de lime, lămâie și portocală care au proprietăți antiseptice, deschid porii, neutralizează radicalii liberi și decolorează petele. Pe lângă toate acestea mai conține ulei de migdale, ulei de jojoba și ulei din sâmburi de struguri. Această combinație hrănește și reface pielea și îi oferă antioxidanți pentru a se putea reface repede și frumos.
Acest scrub pentru microdermabraziune are o combinație foarte bine aleasă care pe mine m-a uimit și, mai apoi, am văzut că are efecte benefice vizibile pentru tenul meu.
De obicei folosesc această cremă seara înainte de culcare când am timp să las tenul sa respire și să se refacă, iar mai apoi aplic serumurile regenerante și hidratante și închei rutina cu o mască hidratantă care nu trebuie limpezită.
Produsul se masează pe tenul umed începând cu câteva secunde, atât cât suportă tenul, urmând că dățile următoare să masăm tenul tot mai mult, până la circa 1 minut. Eu fiind obișnuită să folosesc produse exfoliante și pentru microdermabraziune am folosit de la început mai mult de 10 secunde, dar niciodată nu insist prea mult in zona bărbiei, în zona ochilor sau pe gât și decolteu. Da, folosesc crema pentru microdermabraziune și pe gât și decolteu dar masez foarte ușor și mult mai puțin decât pe ten.
Am avut rezultate foarte bune și vizibile la fiecare folosire, tenul fiind mai luminos, porii s-au curățat in profunzime și s-au diminuat în mărime fiind mai puțin vizibili. Despre pete și pistrui încă nu pot spune că s-au decolorat total, dar împreună retinolul pe care îl folosesc de două ori pe săptămână, plus procedeul de microdermabraziune de două-trei ori pe săptămână și crema cu SPF 50, se observă o diminuarea a numărului de pete și pistrui, și culoarea lor nu mai este la fel de intensă cum era înainte.
Chiar dacă la prima impresie pare un produs mai scump, ingredientele vegane, naturale, faptul că nu conține organisme modificate genetic, nu conține ingrediente iritante pentru ten, prețul este justificat și pe măsura ingredientelor.
Se poate folosi pentru orice tip de ten, dar se va utiliza cu mare grijă pe tenul sensibil. Nu se recomandă a fi folosit de persoanele care au rozacee. Vă recomand să folosiți o cremă cu protecție solară mare în fiecare zi, dar mai ales după procedeul de microdermabraziune.
Produsul costă 134 lei și se poate cumpăra de pe site-ul dermae.ro
Acum că v-am spus ce conține și părerea mea despre acest produs, vă invit sa vizionați clipul de mai jos pentru detalii suplimentare despre produs și despre procedeul de microdermabraziune.
Ați folosit vreun produs pentru microdermabraziune?
Cât de des vă exfoliați tenul?
Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici: