Carbohidraţii sunt substanţele care susţin organismul cu energie, fiind numit şi zaharuri. Există două tipuri: cele cu indice glicemic ridicat, care se asimilează repede în organism; şi cele cu indice glicemic scăzut care vitalizează organismul şi cresc puterea de detoxifiere.
Carbohidraţii cu indice glicemic scăzut sunt cei doriţi pentru energia pe termen lung care o oferă organismului nostru, deaceea sunt recomandaţi în perioade de stres.
Îi putem găsi în toate fructele şi legumele proaspete, în fructe uscate şi în cerealele integrale. Există şi carbohidraţi de origine animală cum este lactoza din lapte.
Carbohidraţi nedoriţi de pancreas şi cu efect negativ asupra sănătăţii şi siluetei noastre sunt zahărul, mierea, ciocolata, dulceţurile, băuturile îndulcite, alcoolul şi făina albă.
Când consumăm produse cu indice glicemic ridicat, acestea cresc foarte mult şi repede glicemia, fapt ce duce la depuneri adipoase pe ficat şi alte organe. Depunerile adipoase duc la complicaţii cum sunt insomnia, greutate de concentrare, obezitate, probleme de circulaţie venoasă şi boli de inimă.
Porţia zilnică recomandată de carbohidraţi este 55%, lângă cele 30% lipide şi 15% proteine.
Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag!
Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe
Instagram,
Bloglovin,
Facebook,
Pinterest, și pe
Youtube.
Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.