Aștept ziua de Marți cu sufletul la gură și cu tot mai mare nerăbdare pentru că este unul dintre cele mai așteptate concedii. Anul acesta n-am apucat alte libere decât vreo 3 zile prin ianuarie-februarie și de-atunci a trecut o jumătate de an de muncă fără concediu.
Ne pregătim să mergem la mare și am hotărât să mergem tot la marea noastră albastră, de data aceasta la Eforie Sud pentru o săptămână întreagă.
Cum bagajul pentru mare conține mai puține haine și mai multe produse cosmetice, încep deja să pregătesc dintre ele și m-am gândit să împătășesc cu voi așa pe cum le pregătesc.
Ca să fiu organizată și în speranța că nu voi uita nimic din ce ar trebui să luăm cu noi, am făcut o listă cu cele necesare împărțite pe categorii și pe care o puteți descărca și printa pentru a o avea la îndemână pe când vă pregătiți bagajul de concediu. Sau o puteți ține în telefon și aruncați o privire când vă pregătiți bagajul. Iar mai jos vă spun câteva cuvinte despre fiecare categorie în parte și vă arăt o parte dintre produsele pe care am ales să le duc cu mine la mare, urmând ca zilele viitoare de la mare să vă arăt exact ce a trecut testul suprem de loc de cinste în bagaj și chiar a ajuns la mare.
Pentru descărcare aveți link direct aici.
Lista de concediu
Așa cum am scris în lista de mai sus, voi începe cu medicamentele. Nu toată lumea acordă aceeași importanță medicamentelor și nu e nimic rău în asta pentru că în stațiunile de pe litoralul românesc și în apropierea plajelor amenajate găsim farmacii, dar trebuie să vă amintesc că sunt plaje mult prea departe de stațiuni sau de farmacii și că prețul unor medicamente/suplimente alimentare sunt mult mai mari decât la farmaciile din orașul natal. Să nu mai spun că peste graniță majoritatea dintre aceste produse nu se eliberează decât cu rețetă.
Eu am format o listă întreagă de medicamente în lista de necesar dar fiecare o va adapta în funcție de cum reacționează organismul fiecăruia. Spre exemplu, dacă nu ai probleme cu răul de mișcare (rău de mașină, avion, vapor) poți sări peste acel pas, la fel dacă nu ai probleme cu alergiile sau cu digestia, poți sări peste acei pași, deși câteva tablete de Furazolidon pentru o eventuală diaree sau Dulcolax pentru persoanele care suferă de constipația călătorului nu ocupă decât 2cm din bagajul tău.
În schimb, Paracetamol sau Nurofen și plasturi rezistenți la apă sunt aproape obligatorii. După o zi întreagă de expunere la soare, o tabletă de paracetamol luată înainte de culcare vă ajută foarte mult. Nu e nevoie în fiecare seară, dar în zilele când ați uitat să vă mutați la umbră, o să vă prindă bine.
Sfaturi pentru părinți de bebeluși
Pentru părinții cu copii mici sau chiar sugari este foarte indicat să aibă la ei tot ce ar fi nevoie pentru piticul lor, produse pe care medicul de familie sau farmacistul care cunoaște familia le indică și produse pe care copilașul le-a mai folosit. Astea așa ca primă urgență pentru că în cazuri grave este indicat să sunați la SMURD folosind 112 pentru ca un medic, pediatru dacă se poate, să consulte copilașul.
Totuși, pentru orice eventualitate, câteva dintre cele enumerate în listă, plus produsele de igienă ale copilașului vor ajuta părinții să fie mai liniștiți și relaxați, știind că au la îndemână cele necesare în caz de nevoie.
Aveți grijă la supozitoare, siropuri și picături să nu stea în temperaturi mai mari de 25grade Celsius pentru că se vor altera și nu vor mai putea fi folosite sau vor face mai rău copilașului dacă le veți folosi fără să le verificați. Dacă ați descoperit să unele dintre produse au stat în soare, este mai sigur să le aruncați decât să riscați folosindu-le.
Cosmetice pentru adulți
Iar pentru adulți este cel mai simplu, legat de cosmetice, pentru cei pe care nu îi pasionează în mod deosebit acest subiect pot să folosească doar o borsetă de produse, și pentru un spațiu și mai mic putem alege să folosim mini-produse cum sunt deodorantul, șamponul, balsamul, crema de corp, dar vă sfatuiesc să nu vă zgârciți la produsele cu protecție solară și la gelul de duș pentru că le veți folosi zilnic de mai multe ori.
Un truc ar fi să folosiți gelul de duș pentru spălarea hainelor, așa că luați un ambalaj normal și plin dacă se poate. Protecția solară trebuie să fie de minim SPF 30 dacă mergeți să vă expuneți la soare la mare și cel mai indicat ar fi să folosiți SPF 50 pentru că vă asigură o protecție de câteva ore (3-4 ore dacă nu intrați în apă) și nu uitați să le reaplicați de fiecare dată când ieșiți din apă.
Dacă deja v-ați ars, am scris aici un articol cu tot ce e nevoie să știți.
Protecție și hidratare
Produsele elmiplant pentru protecția solară îmi plac foarte mult și pielea mea le tolerează foarte bine. Protecția este bună și produsele au rezistență bună la apă. Așa cum am spus mai multe detalii în acest articol, noile produse pentru plajă de la Elmiplant, gama Care Lab Sun sunt disponibile doar în farmacii, au ingrediente hipoalergenice, protecție și rezistență foarte bună.
Vă puteți comanda gratuit plasturele UV de la La Roche Posay și vine prin Poșta Română gratuit la voi acasă. Pe acesta îl puteți folosi ca să măsurați gradul de putere ale razoler UV în ziua respectivă și ce cantitate de produs este necesară ca să vă protejați exact așa cum este nevoie. În plus, inimioara este foarte drăguță și vine gratuit, am mai spus. Detalii găsiți pe site-ul lor aici.
Eu am comandat două, unul pentru mine și unul pentru soțul meu. Ambele au ajuns în 4-5 zile, gratuit în cutia poștală.
Eu nu plec la mare fără produse pentru hidratarea pielii și a părului, așa că aleg să iau cu mine pe lângă nelipsita apă termală și uleiul de cocos cu pompiță de la Solaris, pe care l-am folosit și anul trecut și a fost de mare ajutor, iar pentru păr vreau să încerc noul spray de la Nivea cu proteine din lapte, dar duc cu mine și Uleiul extraordinar de la L`Oreal și uleiul dry de la Elmiplant care poate fi folosit atât pe corp cât și pentru păr.
Îngrijirea tenului
Nu uit niciodată să-mi duc produsele pentru îngrijirea tenului, mai ales pentru faptul că voi folosi creme cu protecție solară toată ziua, s-ar putea să mânânc prostii și-mi vor ieși coșuri și s-ar putea să am tenul iritat de la soare și apa sărată. O gamă variată de produse pentru plajă găsiți online aici.
Nu uit de apa micelară pentru demachiere care este obligatorie în fiecare seară și pentru cazul de nevoie suplimentară duc cu mine un aparat de ras sau o cremă depilatoare, deși de obicei mă expilez inainte să plec pentru a evita orice complicații sau iritații.
De-ale gurii
Nu uit de gustările sănătoare pe care acasă nu am timp să le folosesc zilnic și pentru că vom avea o vilă închiriată doar de noi (noi și nașii) cu bucătărie proprie, sigur dimineața voi sta pe balcon să mânânc cereale și să ascult valurile mării, după ce voi veni de la urmărirea răsăritului de soare.
Mai sunt și alte produse pe care vreau să le duc cu mine pentru că încă sunt în faza de pregătire a bagajului, așa că veți vedea zilele viitoare după ce ajung la mare, mai exact ce produse am dus cu mine și pe care dintre ele le-am folosit.
Imaginile ar putea continua respectând lista pentru bagajul de vacanță pe care o găsiți mai sus, dar vă las pe voi să continuați și eu am să vă arăt zilele viitoare ce am mai luat cu mine și dacă am bifat toată lista.
Vă invit să mă urmăriți pe instagram @debora_tentis ca să vedeți în timp real păreri despre produsele pe care le folosesc și ce conține mai exact bagajul meu. Să vedem oare ce uit să iau cu mine? pentru că de fiecare dată uit câte ceva :-))
Voi ce luați cu voi la mare?
Sunt tare curioasă să știu ce aveți în bagajul de mare?
Vă este folositoare lista de concediu de mai sus?
Ne vedem de la mare!
Aștept să ne întâlnim și pe:
♥ Youtube ♥ Instagram ♥ Facebook ♥ Pinterest ♥ Twitter ♥ Bloglovin ♥ Snapchat ♥
Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici: